Альбом сучасних фронтових пісень #ПісніВійни вийде ще одним накладом. Цього разу - за кошт держави

12/30/2017 - 15:10

Альбом сучасних фронтових пісень #ПісніВійни буде видано другим накладом у п'ять тисяч примірників. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила автор та координатор соціально-мистецького проекту Галина Гузьо.

«Разом із видавництвом «Наш Формат» відправили в друк ще 5000 примірників унікального для України компакт-диску #ПісніВійни. Це означає, що ще як мінімум (бо ж диск слухає не одна людина) п'ять тисяч воїнів, волонтерів, небайдужих українців зможуть мати альбом сучасних фронтових пісень. Пісень, народжених там і тоді, коли людина опиняється на межі між життям і смертю, але продовжує боронити рідну землю», - написала Гузьо.

За її словами, другий тираж #ПісеньВійни став можливим завдяки підтримці Міністерства культури України та Генерального штаб ЗСУ. «Другий п'ятитисячний тираж нашого CD буде виданий уже не за кошти небайдужих меценатів, які ми понад рік збирали з миру по нитці, а за державні кошти», - уточнила автор проекту.

У коментарі кореспонденту Укрінформу Галина Гузьо уточнила, що держфінансування становить 165 тис. 900 грн.

«У кожен диск вкладено книжечку-пісенник із текстами усіх пісень, які увійшли до альбому», - додала вона.

#ПісніВійни - це соціально-мистецький проект, реалізований завдяки волонтерам. У рамках випущеного аудіо-диску - п'ятнадцять композицій у виконанні воїнів АТО та українських музикантів, зокрема, вокалістів «Піккардійської Терції», лідера гурту «Антитіла» Тараса Тополі, співака Арсена Мірзояна, Сергія «Фоми» Фоменка з гурту «Мандри», музиканта гурту Kozak System Івана Леньо, сестер Тельнюк, співачки Анастасії Приходько, співака та композитора Павла Табакова і лідера гурту Ot Vinta Юрія Журавля. 

Унікальний для України CD вийшов 14 жовтня 2017 року. На його підтримку відбулося два великих концерти-презентації - 13 жовтня в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (місто Львів) і 5 грудня у Міжнародному конгрес-центрі «Український дім» (Київ).

Джерело: Укрінформ